Privremeno otvaranje dva aerodroma radi odlaska na rad u inostranstvo | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Privremeno otvaranje dva aerodroma radi odlaska na rad u inostranstvo

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:13.05.2020.

Savjet ministara odobrio je, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, da privremeno bude otvoren Aerodrom Banjaluka radi odlaska državljana BiH na rad u Jermeniju.

Odlazak će biti organizovan u petak, 15. maja, međunarodnim avionskim letom iz Banjaluke, saopšteno je iz Savjeta ministara nakon današnje vanredne telefonske sjednice.

Lista putnika biće dostavljena nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona.

Do polijetanja aviona sa Međunarodnog aerodroma u Banjaluci putnici su obavezni da poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH, odnosno graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Granična policija BiH, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe, kao i "Aerodromi Republike Srpske".

Savjet ministara je na prijedlog Ministarstva bezbjednosti donio odluku o izmjeni odluke o odobravanju privremenog otvaranja Međunarodnog aerodroma Tuzla radi odlaska državljana BiH na rad u Belgiju.

Izmjena se odnosi na datum odlaska državljana BiH u Belgiju koji je ovom odlukom planiran za sutra međunarodnim avionskim letom na relaciji Tuzla-Ostend-Briž. Novi termin leta je utvrđen jer odlazak u ranije odobrenom terminu 9. maja nije realizovan.

Za sprovođenje ove odluke zaduženi su Granična policija BiH, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe, te Međunarodni aerodrom Tuzla.

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donio odluku o davanju posebne dozvole za ulazak i boravak državljana Austrije u BiH.

Odluka se odnosi na troje državljana Austrije kojima se daje posebna dozvola za ulazak i boravak u BiH u trajanju od sedam dana od dana ulaska u BiH radi sahrane Milana Đurđevića u selu Dragelji, kod Gradiške.

Posebne dozvole izdaju se Mirku Đurđeviću, Veselini Đurđević i Daliboru Đurđeviću, bratu, supruzi i sinu preminulog Milana Đurđevića.

Oni će u BiH ući na graničnom prelazu Gradiška, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezni su pridržavati se uputstava i naredbe nadležnih organa BiH, odnosno epidemioloških i zdravstvenih službi.

Za realizaciju ove odluke zaduženi su Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo bezbjednosti, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima, u saradnji sa Republičkom upravom civilne zaštite Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: