Полицијски час прекршила 42 лица | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Полицијски час прекршила 42 лица

Извор: СРНА | Датум:17.05.2020.

Полицијски час у Републици Српској у протекла 24 часа прекршило је 42 лица.

Из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске су навели да 46 лица није користило заштитну опрему на јавним површинама, те им је уручен прекршајни налог.

МУП је напоменуо да је евидентирано и једно кривично дјело против здравља људи када се са Инфективног одјељења Опште болнице "Свети Апостол Лука" у Добоју самовољно удаљио пацијент чији су иницијали Т.М, који је позитиван на вирус корона.

Припадници Полицијске станице Добој један лоцирали су лице и о томе обавијестили Службу хитне помоћи "Дома здравља" у Добоју, које је поново збринуто на Инфективном одјељењу.

О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

МУП подсјећа да је у Републици Српској забрањено кретање лица на јавним површинама од 22.00 до 5.00 часова.

Од забране су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

МУП апелује да грађани поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона с циљем превенције ширења вируса.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: