U NP Sutjeska obnova devastiranih objekata, sve spremno za turiste | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U NP Sutjeska obnova devastiranih objekata, sve spremno za turiste

Izvor: RTRS | Datum:17.05.2020.

Epidemija Kovida 19, zaustavila je dolazak turista u Nacionalni park Sutjeska, ali ne i investicije veće od milion maraka. U toku je obnova devastiranih objekata i smještajnih kapaciteta. U NP kažu da je sve spremno za odmor turista u ovom jednom od najpoznatijih svjetskih parkova.
 

Više projekata sprovode uz podršku Evropske unije, Vlada Srbije i Srpske i Razvojnog programa UN-a. Iz svoje kase izdvojili su za proširenje kapaciteta restorana i terase u hotelu "Mladost". Uskoro će za goste biti spreman "Paviljon A".

Devastirani "Pansion C" će dobiti novi izgled za šta je Vlada Srbije dala 300.000 maraka. Nakon 28 godina ponovo će primati turiste kojih je iz godine u godinu sve više.

Za ovu godinu do polovine marta bilo je rezervisano i otkazano zbog epidemije 10.000 noćenja. U parku ističu da su kapije do svih destinacija ponovo otvorene.

U novom ruhu biće i planinska kuća na Donjim barama. Nakon višegodišnje zapuštenosti i „Paviljon D“ dobija novi izgled i namjenu. Ekološko-istraživački centar studentima i naučnicima - šumarstva, biologije, ekologije pružaće odlične uslove. Za tu svrhu planirana su 43 kreveta za studente i profesore na dva sprata a predviđena je i veća laboratorija.

U ljepoti Perućice, najstarije prašume u Evropi, osim naučnika, uživo ili putem kamera, moći će da uživaju i ostali zaljubljenici u ovu iskonsku ljepotu, što je planirano opremanjem Multimedijalnog centra za posjetioce u vrijednosti od pola miliona maraka.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: