Podrška turizmu, hotelijerstvu i medijskim kućama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Podrška turizmu, hotelijerstvu i medijskim kućama

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:19.05.2020.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su danas o podršci u oblasti turizma i hotelijerstva kroz izdavanje turističkih vaučera, kojima će se subvencionisati dio troškova smještaja domaćih turista na turističkim destinacijama u Republici Srpskoj.


Na sastanku, održanom u Palati Republike, usaglašeno je da se program realizuje posredstvom Kompenzacionog fonda, a s ciljem saniranja negativnih posljedica epedimije virusa korona, nastalih u navedenim oblastima.

Ova mjera istovremeno predstavlja i pomoć građanima Republicke Srpske koji se opredijele da dio svog odmora provedu na domaćim turističkim destinacijama, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Sagovornicu su zaključili da i u vremenu krize treba pronaći priliku, ne samo za oporavak, već i dodatno jačanje i promociju turističkih potencijala Republike Srpske.

O ovoj temi biće više riječi na radnom sastanku sa predstavnicima turističkih organizacija i hotelijera iz Republici Srpskoj, koji će biti održan u petak, 22. maja u Palati Republike.

Na sastanku je razgovarano i o načinu realizacije ranije najavljene podrške medijskim kućama i novinarima, koji su u prethodnom periodu dali veliki doprinost u informisanju građana o epidemiji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: