Foča: Paketi pomoći za 250 porodica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Paketi pomoći za 250 porodica

Izvor: Opština Foča | Foto: Opština Foča | Datum:21.05.2020.

U okviru projekta „Hitna asistencija za starije osobe“ fočanskom Crvenom krstu danas je stigla pomoć koju će ova humanitarna ogranizacija podijeliti materijalno ugroženim osobama starijim od 65 godina.

Pakete pomoći sa osnovnim prehrambenim namirnicama i sredstvima za higijenu u Foči će dobiti 250 porodica.

Zahvaljujući projektu Start fondacije, koji organizacija CRS provodi u 15 gradova i opština u BiH, pomoć će u narednim danima biti uručena porodicama koje su odabrane na osnovu kriterijuma donatora, kaže sekretar OO Crvenog krsta, Snežana Kovač.

-Pravo na pomoć imaju osobe starije od 65 godine smještene u zgradama za socijalne kategorije u naselju Barakovac i Gornje Polje, kao i osobe starije od 65 godina iz ruralnih područja. Spiskovi su napravljeni i mi smo spremni za distribuciju pomoći, koja će početi u petak- rekla je Kovačeva.

Projektom, čiji je cilj ublažavanje teške materijalne situacije starijih osoba, izazvane virusom korona, predviđena je i podjela zaštitnih maski i letaka sa informacijama o zaštiti i postupanju u slučaju zaraze virusom korona.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: