Šulić: Uvođenje vanrednog stanja opravdano i demokratsko | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Šulić: Uvođenje vanrednog stanja opravdano i demokratsko

Izvor: RTRS | Datum:21.05.2020.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić smatra da je uvođenje vanrednog stanja u Republici Srpskoj bilo opravdano i demokratsko.
 

- Vanredno stanje u Srpskoj uvedeno je demokratskim putem odlukom skupštinske većine - istakao je Šulić tokom skupštinske rasprave o prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj.

On je rekao da je vanredno stanje iskorišteno da se u vanrednim okolnostima djeluje brzo u cilju zaštite zdravlje građana i privrede Republike Srpske.

- Niko u BiH, osim Republike Srpske, nije se odlučio na mjeru da ljudima kojima je zabranjen ili ograničen rad pomogne u isplati plata, odnosno u martu i maju da se isplate doprinosi, a u aprilu da se isplate plate i doprinosi - istakao je Šulić.

Šulić je rekao da ga raduje najava premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da će do kraja maja biti isplaćene plate i doprinosi za sve radnike u ugostiteljstvu i svim drugim branšama kojima je bio zabranjen rad radi sprečavanja širenja virusa korona.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da nisu tačne kritike opozicije da je prenošenje dijela nadležnosti Narodne skupštine na predsjednika Republike Srpske diktatura i oduzimanje nadležnosti parlamenta Srpske.

- Narodna skupština je samo prenijela nadležnost predsjedniku da donosi neophodne odluke koje omogućavaju efikasniju borbu protiv širenja pandemije virusa korona u Republici Srpskoj" - napomenuo je Mazalica.

Šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić predložio je da se formira komisija od dva opoziciona i tri poslanika u vlasti koja bi trebalo da izvrši kontrolu onoga šta se radilo za vrijeme vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

Poslanik PDP-a Ljubiša Krunić rekao je da će ova stranka podržati odluku o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: