Od sutra za ulazak u Srbiju bez PCR testa i izolacije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Od sutra za ulazak u Srbiju bez PCR testa i izolacije

Izvor: RTRS | Datum:21.05.2020.

Vlada Srbije donijeće danas odluku da od sutra prilikom ulaska u Srbiju više neće biti potreban PCR test, niti izolacija, najavila je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.
 

- Mi ćemo danas imati sjednicu Vlade i od sutra neće biti više obaveze PCR testova, niti izolacije onih koji ulaze u našu zemlju, a naši građani koji idu ka nekim drugim državama će se ponašati u skladu sa odlukama tih država - rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je danas na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" prisustvovala prvom komercijalnom putničkom letu "Er Srbije" za Cirih, čime je srpska avio-kompanija obnovila putnički saobraćaja poslije ukidanja vanrednog stanja.

Ona je istakla da se poslije dva mjeseca ispraća prvi komercijalni let koji će se iz Ciriha vratiti pun, kao i da je "Er Srbija" prva u regionu počela s komercijalnim letovima.

- Osim Ciriha, biće realizovani letovi za Frankfurt, London, Beč, ali i Pariz, Amsterdam, Ljubljanu, Njujork i druge gradove - izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je ova grana saobraćaja pretrpjela velike gubitke svuda u svijetu i da je do sada šteta u Srbiji više od 70 miliona evra, te da se nada da će godina biti završena sa manje od 200 miliona evra štete u avio-saobraćaju.

Direktor "Er Srbije" Nejsmit Dankan rekao je da ova kompanija danas realizuje pet letova, tri za Cirih i dva za Frankfurt, te najavio nove letove.

- Oduševljeni smo zbog prvog komercijalnog leta. Osim Ciriha, Londona, Beča i Frankfurta, krajem meseca letećemo i za Amsterdam i Pariz, potom i Ljubljanu, Tivat i druge gradove u regionu, a od 6. juna i za Njujork. Hvala svima za pomoć i podršku - rekao je Dankan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: