Nastavak procedure upisa u školu djece dorasle za upis u prvi razred | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nastavak procedure upisa u školu djece dorasle za upis u prvi razred

Izvor: Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske | Datum:21.05.2020.

Imajući u vidu povoljniju epidemiološku situaciju i mjere prevencije i zaštite od korona virusa koje preporučuju nadležne institucije, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je procijenilo da su stvoreni uslovi za nastavak procedure upisa u školu djece dorasle za upis u prvi razred.

Ministarstvo je obavijestilo osnovne škole da mogu zakazivati termine testiranja djece dorasle za upis u prvi razred, kako bi, nakon završenih sistematskih pregleda djece, procedura upisa učenika u prvi razred bila završena u redovnim okvirima upisa.

Škole će prvo uspostaviti saradnju sa nadležnim zdravstvenim ustanovama koje vrše sistematske preglede djece, te na osnovu informacija o terminima sistematskih pregleda, zakazivati termine za testiranje djece u školama.

Škole su obavezne da prilikom organizovanja testiranja strogo vode računa o svim preporukama i mjerama zaštite koje su izdale nadležne institucije, kao i da prilikom zakazivanja termina za testiranje vode računa o vremenskom razmaku između dva testiranja radi potrebnog dezinfikovanja radnog prostora te kako bi se izbjegla gužva i mogućnost kontakta sa drugim licima svela na minimum.

Roditelji će blagovremeno biti obaviješteni o terminima testiranja djece, kao i o svim potrebnim mjerama zaštite koje su dužni poštovati prilikom dovođenja djece na testiranje.

U okviru procedure upisa učenika u prvi razred, osnovne škole su do sada obavile evidentiranje djece dorasle za upis u prvi razred prema definisanim upisnim područjima, a prema ranijoj preporuci Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: