NSRS o uredbama koje je predsjednica Srpske donijela tokom vanrednog stanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NSRS o uredbama koje je predsjednica Srpske donijela tokom vanrednog stanja

Izvor: RTRS | Datum:22.05.2020.

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće raspravu o potvrđivanju akata koje je donijela predsjednica Republike za vrijeme vanrednog stanja i donošenje odluke o prestanku važenja uredaba sa zakonskom snagom.


 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je proglašenje vanrednog stanja za teritoriju Srpske omogućilo da institucije, u uslovima pandemije, efikasnije rješavaju probleme zdravstvene, socijalne, privredne i humanitarne prirode, u uslovima kad Narodna skupština, zbog restrikcija u pogledu kretanja i zabrane okupljanja, nije u mogućnosti da održava redovna zasjedanja.

Istakla je da je tokom trajanja vanrednog stanja u Republici Srpskoj, u skladu sa ustavnom procedrom, doneseno ukupno 19 uredbi.

Predsjednica je istakla da poštuje Narodnu skupštinu za razliku od opozicije koja iznosi apsolutne neistine.

Dodala je da se radilo sve da bi se olakšala postojeća situacija , sanirale određene stvari i pomogli sektor privrede, zdravstva i svih drugih oblasti.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: