Univerzitet u Istočnom Sarajevu proslavio krsnu slavu - Sveti Ćirilo i Metodije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Univerzitet u Istočnom Sarajevu proslavio krsnu slavu - Sveti Ćirilo i Metodije

Datum:25.05.2020.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu proslavio je krsnu slavu - Sveti Ćirilo i Metodije.

Najuži krug rukovodstva Univerziteta, predvođen rektorom Milanom Kulićem, prisustvao je liturgiji u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama koju je služio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Poslije liturgije obavljeno je lomljenje slavskog kolača.

Svečana promocija doktoranada i svečana akademija odgođene su zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom korona, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Kulić je ranije rekao da je planirano da u akademsku 2020/2021. godinu na prvi ciklus studija bude upisano 1.955 studenata, na drugi 653 i na treći 88.

Budući studenti prilikom upisa mogu da izaberu neki od 17 fakulteta i akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji imaju najsavremenije laboratorije i opremu, ali i stručni kadar.

Više o Univerzitetu u Istočnom Sarajevu zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici ove visokoškolske ustanove /www.ues.rs.ba/.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: