Dogovorena izgradnja gondole od Trnova do Jahorine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dogovorena izgradnja gondole od Trnova do Jahorine

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:27.05.2020.

U Trnovu je u održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa načelnikom ove opštine Dragomirom Gagovićem na kojem je bilo riječi o aktuelnim ekonomsko-političkim pitanjima i funkcionisanju ove lokalne zajednice.
 

Dodik je najavio izgradnju gondole koja bi u narednih nekoliko godina trebalo da spoji Trnovo i Olimpijski centar Jahorina.

- Predviđena je izgradnja gondole koja će približiti ovo naselje Jahorini. Ta perspektiva izgleda dobro, ali nam je potrebno da ovdje održimo radna mjesta i vjeru u ovu lokalnu zajednicu - rekao je on.

Dodik je rekao da su stvoreni dobri uslovi da ova lokalna zajednica može da rješava svoje komunalne i druge socijalne probleme.

- Drago mi je što sada, zajedno sa načelnikom Gagovićem i ljudima koji ovdje žive, mogu da svjedočim da su mnogi projekti, koji su prije samo dvije-tri godine bilo gotovo nerješivi, konačno i realizovani. Mi ćemo to da nastavimo, jer Trnovo ima stratešku ulogu u ovom regionu i veoma nam je važno da ovdje očuvamo život, javne funkcije, da pokušamo da pomognemo u svemu što je stabilizacija lokalnih prilika - naglasio je on.

Višković je poručio da će Vlada Srpske budžetskom rezervom izgraditi kuću za porodicu sa petoro djece, koja nema riješeno stambeno pitanje.

- Načelnik je na spomenuo porodicu koja se vratila iz Srbije sa petoro djece i ja sam rekao da ćemo iz budžetske rezerve premijera izdvojiti sredstva za kupovinu kuće za tu porodicu. Isto to smo već učinili u Šipovu, Jezeru, Doboju, Derventi, a sada i u Trnovu, a to ćemo raditi i u budućem periodu - istakao je Višković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: