Predložen zaključak da premijer i Vlada FBiH podnesu ostavku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Predložen zaključak da premijer i Vlada FBiH podnesu ostavku

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:02.06.2020.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH traži od premijera Federacije Fadila Novalića i od federalne Vlade hitnu i neodložnu ostavku, navodi se u novom zaključku koji je uručen predsjedavajućem Predstavničkog doma FBiH Mirsadu Zaimoviću.
 
Ovaj zaključak potpisali su Damir Mašić /SDP/, Sabina Ćudić /Naša stranka/, Elzina Pirić /PDA/, Amer Obradović /Nezavisni blok/ i Sanela Prašović Gadžo /SBB/, prenosi Dnevni avaz.

Vlada FBiH imala bi rok od 30 dana od dana usvajanja ovog zaključka da se o njemu izjasni.

Ukoliko se to ne dogodi, predsjedavajući Zaimović na prvu narednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH morao bi uvrstiti ovu inicijativu kao tačku dnevnog reda.

U Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas je predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja federalnoj Vladi i premijeru Fadilu Novaliću, zbog, kako je navedeno, neizbježne odgovornosti u vezi sa nabavkom medicinske opreme.

Sud BiH odbio je juče prijedlog Tužilaštva BiH o jednomjesečnom pritvoru za premijera FBiH Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika kompanije "Srebrena malina" Fikreta Hodžića, koji su osumnjičeni za nelegalnu nabavku respiratora iz Kine tokom koje je potrošeno 10,5 miliona KM budžetskog novca.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: