Za djecu u Berkovićima 33 mini-računara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za djecu u Berkovićima 33 mini-računara

Izvor: Opština Berkovići | Datum:06.06.2020.

Zbog krize izazvane korona virusom i nemogućnosti redovnog održavanja nastave, kao i potrebe za novim tehnologijama neophodnim za praćenje nastave na daljinu Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama  iz sektora telekomunikacija i IKT-a,  poklanja 1000 mini-računara đacima u izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj kojih po posljednjoj rang listi koju vodi Ministarstvo uprave i lokalne samouprave ima 20 i u kojima po popisu stanovništva iz 2013. godine živi 8311 djece uzrasta od 5 do 14 godina. 

Lokalne osnovne škole su u saradnji sa opštinskim administracijama kreirale spiskove koji su dostavljeni ministarstvu. Opštini Berkovići je pripalo 33 računara koji će u narednim danim biti podijeljeni djeci.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: