Stanje generala Mladića veoma loše, hemoglobin 'u crvenoj zoni' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Stanje generala Mladića veoma loše, hemoglobin 'u crvenoj zoni'

Izvor: RTRS | Datum:10.06.2020.

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića veoma je loše, a srpski ljekari su ubijeđeni da ima neko malo unutrašnje krvarenje koje traje već duže vremena i da je to razlog zašto je hemoglobin u padu i u "crvenoj zoni", rekao je za Srnu njegov sin Darko Mladić.
 

- Oni ne rade sa njim /generalom Mladićem/ kako treba. Mi smo zabrinuti. Njemu može svaki dan da se nešto desi sa tako lošim hemoglobinom, to je kao da izazivate ponovo moždani udar ili srčani udar - rekao je Darko Mladić.

On je naveo da srpski ljekari sumnjaju da je riječ o unutrašnjem krvarenju koje se ne reguliše na pravi način, jer je hemoglobin i dalje u padu.

- Očekivalo se da se posle operacije hemoglobin popravi. Neko vreme je bio dobar, u prvom postoperativnom periodu prvih nekoliko nedelja malo se hemoglobin popravio. Međutim, zadnjih mesec dana je naglo pao, a sad je još gore stanje, umesto da bude bolje i stabilizovano - rekao je Darko Mladić.

Prema njegovim riječima, posljednje što je odbrana i porodica dobila prošle nedjelje od haške medicinske službe samo je podatak da je hemoglobin još lošiji, i to je sada bukvalno u "crvenoj zoni".

- Vidi se da je umorniji, teže priča, vidi se da ga je slabost obuzela - dodao je Darko Mladić.

On je podsjetio da u haškom pritvoru ne dozvoljavaju srpskim ljekarima i advokatima da posjete generala Mladića.

- Mi ništa osim protesta ne možemo da uradimo. Bila je rasprava o tome i u Savetu bezbednosti UN juče. I Srbija i Rusija su izrazile sumnju i zabrinutost upravo zbog generalovog zdravlja - dodao je Mladić.

On je naveo da haška medicinska služba, koju je sud obavezao da sedmično daje izvještaje, mora da obavijesti porodicu o zdravstvenom stanju generala Mladića, ali da, "nažalost, to ne rade, ti izveštaji nisu pravi, nego su više pokriće za neki nerad".

- Oni daju izveštaj, ali samo opišu. Recimo, uzmu krv, a onda ne kažu ništa, osim da je stanje stabilno i da prate stanje. A onda kada se pogoršalo stanje, daju opet neki opis koji su naši doktori procenili kao nesavesno lečenje, da je pristup njegovoj anemiji potpuno pogrešan i da neće dati rezultate - naveo je Darko Mladić.

Napominjući da porodica i odbrana mogu samo da podnose podneske, Darko Mladić je izrazio zahvalnost Srbiji i Rusiji što su u Savjetu bezbjednosti UN skrenule pažnju na ovaj slučaj.

- Mi smo diplomatski sve uradili što smo mogli, ali nemate način da ih naterate, pokriva ih predsednik suda koji navodno neće da se meša u njihove stručne stvari - dodao je Darko Mladić.

Pomoćnik ministra pravde Srbije Čedomir Backović ukazao je na sjednici Savjeta bezbjednosti UN, održanoj juče, da se od porodice generala Ratka Mladića kriju službeni izvještaji o njegovom zdravstvenom stanju. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: