Vrijedna donacija 'Nove banke': Koncentratori kiseonika za bolnicu u Foči | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vrijedna donacija 'Nove banke': Koncentratori kiseonika za bolnicu u Foči

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:11.06.2020.

Predstavnici fočanske filijale Nove banke uručili su deset savremenih koncentratora kiseonika vrijednosti 10.000 maraka Univerzitetskoj bolnici Foča. Vrijedna donacija stigla je u pravo vrijeme-kada se fočanska bolnica moderno oprema nakon suočavanja sa epidemijom virusa korona.

Na samom početku epidemije virusa korona među prvim donatorima u Foči izdvojila se fočanska filijala Nove banke koja je Univerzitetskoj bolnici, pored novčane donacije, ponudila svaku vrstu pomoći za kojom se ukazala potreba.

Od izdvojenih 10.000 maraka kupljeno je deset novih koncentratora kiseonika koji će u mnogome značiti pacijentima, posebno u periodu kada za ovim aparatima vlada ogromna potražnja, kaže direktor Univerzitetske bolnice u Foči, Radmil Marić:

-Znači nam mnogo ova oprema jer je namijenjena za pacijente gdje nemate dostupnost centralnog kiseonika. Ti aparati su na električno napajanje, koncentrišu kisonik, i svakoj zdravstvenoj ustanovi znače, a pogotovo pacijentima koji su hronični i kojima je potreba za kisonikom neophodna u nekom dužem vremenskom periodu. Kada smo aparate raspodijelili po odjeljenjima zaista se potvrdilo da nam mnogo znače-rekao je Marić.

Donacija je rezultat dugogodišnje saradnje fočanske filijale Nove banke sa Univerzitetskom bolnicom, ali i opredjeljenja rukovodstva banke da u svim, a naročito izazovnim vremenima, pokazuju društvenu odgovornost i budu oslonac domaćoj privredi, zdravstvu, obrazovanju i stanovništvu.

-Sa bolnicom u Foči imamo izuzetnu saradnju, a na samom početku epidemije virusa korona razgovarali smo sa direktorom bolnice u namjeri da doniramo najneophodnije. Upoznati smo da su to koncentratori kiseonika i nabavljeno je deset od sredstava koje smo izdvojili. Drago nam je da su aparati na pravoj adresi- rekla je direktorica fočanske filijale Nove Banke, Milada Simić.

Ovo nije prva donacija fočanske filijale Nove banke Univerzitetskoj bolnici. Nedavno su, nakon renoviranja prostorija, kompletan prethodni namještaj poklonili ovoj zdravstvenoj ustanovi. Na svaku potrebu bolnice odgovaraju pravovremeno, a brojne su i druge humanitarne akcije u Foči u kojima učestvuju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: