Besplatni udžbenici djeci iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Besplatni udžbenici djeci iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica

Izvor: RTRS | Datum:12.06.2020.

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da će Vlada Srpske ove godine izdvojiti tri miliona KM za besplatne udžbenike osnovcima, kao i milion KM posredstvom lokalnih zajednica.

Trivićeva je navela da će od ove godine besplatne udžbenike imati i djeca iz višečlanih porodica, odnosno treće i svako naredno dijete, kao i da će lokalne zajednice podržati djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Ona je podsjetila da su do sada besplatne udžbenike imali svi učenici prvog i drugog razreda u Srpskoj, a od prošle godine i pobjednici republičkih takmičenja.

Kada je riječ o upisu u srednje škole, resorni ministar je navela da u ponedjeljak, 15. juna, počinje prvi upisni rok, dok će drugi biti održan početkom jula.

- Nakon prvog upisnog roka vidjećemo kakva su interesovanja učenika, odnosno koliko su škole sa određenim usmjerenjima popunile svoje kapacitete - rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je podsjetila da je Vlada Srpske uvela je stimulaciju za učenike koji upišu deficitarna zanimanja, a koja iznosi 100 KM mjesečno.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: