Migrantska kriza prijeti da se proširi i na druge dijelove BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Migrantska kriza prijeti da se proširi i na druge dijelove BiH

Izvor: RTRS | Datum:16.06.2020.

Predsjednik Skupštine opštine Istočni Drvar Duško Agić rekao je Srni da je ova lokalna zajednica protiv smještanja migranata na srpskoj zemlji, te ukazao da migrantska kriza, koja je na vrhuncu u Unsko-sanskom kantonu, prijeti da se proširi i na druga područja u BiH, s obzirom na to da se očekuje povećan priliv migranata.
 
Agić je ocijenio da je problem sa kojim će se suočiti BiH ogroman.

- Trenutno se u velikom problemu nalaze povratnici u srpskom selu Lipa, u Bosanskom Petrovcu, ali, plašim se, da će se taj problem pojaviti i u opštinama Drvar, Bosansko Grahovo, kao i u područjima Republike Srpske i cijele BiH - ukazao je Agić.

Prema njegovim riječima, migrantska kriza je problem sa kojim će se BiH teško nositi.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović rekao je ranije Srni da Srbi na području Unsko-sanskog kantona strahuju da će morati ponovo da napuste svoja ognjišta zbog migranske krize, koja je na tom području na vrhuncu.

Radanović smatra da je potrebno identifikovati migrante i vratiti ih u zemlju porijekla.

- Predsjedništvo BiH hitno treba da započne pregovore o readmisiji migranata u zemlje porijekla, da se postavi ograda oko migrantskog kampa u Lipi i da se identifikuju migranti jer čine razna krivična djela, a za ista ne snose nikakvu odgovornost - istakao je Radanović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: