SŠC Foča: Veliko interesovanje za tehničke škole | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

SŠC Foča: Veliko interesovanje za tehničke škole

Izvor: Radio Foča | Foto: Radio Foča | Datum:02.07.2020.

Srednjoškolski centar Foča u junskom upisnom roku u prve razrede upisao je 127 učenika, od planiranih 145. Za razliku od prethodnih godina veliko interesovanje vladalo je za tehničke škole, u kojima su popunjena sva tri odjeljenja.

Nakon prvog upisnog roka mjesta je ostalo još u gimnaziji i deficitarnom usmjerenju šumarske škole – rasadničar, kaže direktor Srednjoškolskog centra Foča Krsto Ivanović.

-Po 24 učenika popunila su mjesta u odjeljenjima medicinskih tehničara, poslovno-informatičkih tehničara i šumarskih tehničara. Za sada je u dva odjeljenja gimnazije upisano 40 učeninika, dok je u novo odjeljenje rasadničar, u junskom roku, upisano 15 učenika – rekao je Ivanović.

Ivanović očekuje da će u julskom roku uspjeti da popune i preostala mjesta u odjeljenju rasadničar, za koje je predviđena stimulacija Vlade Republike Srpske u vidu mjesečnog stipendiranja učenika od po 100 KM i troškovi prevoza.

-Već su se javljali kandidati koji nisu uspjeli da upišu željena zanimanja i zainteresovani su da popune listu u odjeljenju rasadničar- dodao je Ivanović.

Julski upisni rok počeće u ponedjeljak, 6. jula, a trajaće do 17. jula. Planom upisa u prve razrede srednjih škola u Foči ove godine predviđeno je 10 mjesta više, u odnosu na prethodnu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: