Univerzitet u Banjoj Luci licencira studijski program Mediteranska poljoprivreda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Univerzitet u Banjoj Luci licencira studijski program Mediteranska poljoprivreda

Izvor: Univerzitet u Banjoj Luci | Foto: Univerzitet u Banjoj Luci | Datum:02.07.2020.

Univerzitet u Banjoj Luci pokrenuće postupak licenciranja studijskog programa Mediteranska poljoprivreda, odlučeno je to na sastanku rektora Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslava Gajanina, rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milana Kulića i gradonačelnika Grada Trebinja Mirka Ćurića.

Kako je navedeno tokom sastanka održanog 2. jula 2020. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sjedište studijskog programa Mediteranska poljoprivreda će biti u Trebinju, a djelovaće pri Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin iskazao je zadovoljstvo postignutim dogovorom javnih Univerziteta o formiranju ovog studijskog programa.

,,Očekujemo da prve studente na ovom studijskom programu upišemo u akademskoj 2021/2022. godini’’, kazao je rektor Gajanin.

Kako je dogovoreno tokom sastanka, Grad Trebinje će osigurati adekvatne prostorije za rad ovog studijskog programa, kao i za smještaj budućih studenata. Svakako je važno naglasiti i to da će nastavu na ovom studijskom programu izvoditi nastavnici i saradnici sa poljoprivrednih fakulteta dva javna Univerziteta iz Republike Srpske.

Punu podršku svim aktivnostima koje se odnose na otvaranje studijskog programa Mediteranska poljoprivreda dao je tokom sastanka i gradonačelnik Trebinja Marko Ćurić.

Sastanku su prisustvovali i prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Željko Vaško,  prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu doc. dr Marko Gutalj, v.d. dekana Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Tatjana Ždralić, prof. dr Vesna Milić sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Darko Đogo.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: