Gacko: Prijem za predstavnice opštine Gacko na muzičkom takmičenju 'Ritam Evrope' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Prijem za predstavnice opštine Gacko na muzičkom takmičenju 'Ritam Evrope'

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:04.07.2020.

Sonja Babić, Olivera Kovačević i Olja Ilić, predstavnice Gacka na velikom muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“, danas su posjetile Opštinu Gacko gdje ih je ugostio zamjenik načelnika, Radoica Antunović.

Talentovane Gačanke, pjesmom  „My number one“ i plesnom tačkom, prema propozicijama takmičenja pod rednim brojem 11. predstavljaće Grčku, a podrška Opštine nije izostala ni ovaj put. Prema riječima zamjenika načelnika, lokalna uprava se trudi da podrži i pomogne sve projekte iz oblasti kulture, a posebno mlade talente.


„Opština Gacko u Republici Srpskoj i šire poznata je po svojim dostignućima u oblasti sporta, a mnogo toga može da ponudi u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, modernog plesa i pjesme. Znali smo da Gacko ima potencijal za ovo takmičenje, tako da smo se prijavili i finansijski podržali projekat. Sonja pjeva fantastično i nadam se da će ovo biti njena lična promocija van Gacka, a talentovane Olivera i Olja će je pratiti koreografijom. Nakon pauze zbog epidemije virusa, sa organizatorom takmičenja ćemo produžiti aneks ugovora i ostati u ovom takmičenju, prvenstveno zbog omladine u koju treba ulagati. To je nešto najbolje što Gacko ima“, jasan je Antunović.

Pozvao je sve Gačane da, kada dođe vrijeme, glasaju za ove mlade djevojke.

„Vjerujem da će na ovom takmičenju naši predstavnici dobiti podršku svih naših sugrađana, ali i da će svojim kvalitetom osim glasova iz Gacka pridobiti i glasove širom Evrope“, zaključio je Antunović. Djevojkama je poželio sreću uz želju da pobijede.


Virus korona proteklih mjeseci je usporio projekat, koji je već trebao biti završen. Napravljena je pauza od par mjeseci, a finalno takmičenje koje će biti održano u Palama pomjereno je za 19. septembar. Situacija se donekle normalizovala, pa su instruktori za ples i pjevanje ponovo počeli dolaziti u Gacko jednom sedmično, kako bi djevojke pripremili za finale. Koordinator projekta Anđelka Boljanović ističe da JU „Kulturno-sportski centar“, u čijim prostorijama se održavaju probe, u punom kapacitetu pruža podršku i stoji na raspolaganju.

Kao mali znak zahvalnosti za podršku, Sonja, Olivera i Olja zamjeniku načelnika uručile su svoju zajedničku fotografiju. Ovaj trio vrijedno radi, treme nema, a pjesma i koreografija su već navježbane. Raduju se učešću i novim poznanstvima koja će im ovo takmičenje donijeti. Ističu, „ritam“ će utvrditi do septembra, samo sa jednim ciljem – da pobijede. To im svakako i mi želimo.

Podsjećamo, „Ritam Evrope“ je najveće dječije muzičko takmičenje koje se održava uz podršku ambasadora Evropske unije, a djeca se predstavljaju u plesu i pjevanju. Takmičarima koji predstavljaju svoju lokalnu zajednicu obezbijeđena je besplatna obuka, dok je za pobjednike obezbijeđeno putovanje u zemlju koju su predstavljali.

Opština Gacko je jedna od 14 opština i gradova RS koja je prihvatila učešće u ovom muzičkom takmičenju.

Djevojke, srećno!


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: