RAK: Pokrenuta aplikacija koja ispituje kvalitet interneta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

RAK: Pokrenuta aplikacija koja ispituje kvalitet interneta

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:07.07.2020.

Regulatorna agencija za komunikacije BiH pokrenula je "NetTest" aplikaciju kojom krajnji korisnici mogu ispitati kvalitet usluge širokopojasnog pristupa Internetu, a osim osnovnih indikatora brzine, ping preuzimanje i učitavanje, aplikacija mjeri 84 jedinstvena testa na osnovu čega procjenjuje kvalitet i zadovoljstvo uslugom pristupa Internetu.


Aplikacija se može pokrenuti putem linka www.nettest.rak.ba, a moguće je instalirati na mobilnom telefonu ili tabletu, putem aplikacije "Play store" ili "App store" saopšteno je iz RAK-a.

U saopštenju se dodaje da će prilikom pokretanja aplikacije korisnici morati da potvrde da su saglasni sa mogućim dodatnim troškom koje će izazvati izvršavanje aplikacije /ukoliko korisnici nemaju "Flat" paket, te mjesečni račun zavisi od količine prenesenih podataka/.

Pokretanje ove aplikacije zahtijeva preuzimanje određene količine podataka sa Interneta, pri čemu maksimalna količina podataka za mjerenje iznosi 30 MB, a svako ponavljanje mjerenja troši sličnu količinu podataka.

Rezultati mjerenja kvaliteta usluge širokopojasnog pristupa Internetu krajnjim korisnicima će poslužiti kao jedan od dokaza u postupku prigovora na kvalitet usluge.

Prigovor se prvo podnosi operatoru pisanim putem, u roku od 30 dana od dana pružanja sporne usluge, odnosno u roku od 15 dana od dana saznanja za radnju ili propust operatora, uz priložene rezultate mjerenja.

Ukoliko budu nezadovoljni ishodom postupka pred operatorom, korisnici se mogu obratiti Agenciji, navedeno je u saopštenju.

"NetTest" je složen sistem mjerenja koji nudi pouzdano i vjerodostojno testiranje i rezultate. Rezultati se pružaju korisniku u prilagođenim i detaljnim grafičkim i statističkim prikazima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: