Gacko: Građani od nadležnih traže rješenje za pse lutalice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Građani od nadležnih traže rješenje za pse lutalice

Izvor: Radio Gacko | Datum:08.07.2020.

Problem sa psima lutalicama aktuelizovali su poslednjih dana stanari u ulici Stojana Kovačevića. Iako žive u centru grada osećaju se kao da su u getu. Od pasa lutalica strahuju mala deca, a odrasli ne mogu da spavaju. Nataša Andrić tvrdi da je situacija postala neizdrživa poslednja dve meseca.

„Najgore je što su agresivni, decu ne smem da puštam pred ulaz“.

Ljubica Ivanović iz susednog ulaza ističe da ne samo što nemaju mir nego je obližnji kontejner i izvor zaraze.

„Živimo kao u jednom getu. Nema spavanja. Tu je kontejner, izvor zaraze“.

Građani od nadležnih očekuju rešenje problema, a prva adresa u opštini je komunalna inspekcija. Goran Savić kaže da zakon postoji, ali da za njegovu realizaciju ne postoje rešenja. A njega vidi u azilu za životinje.

„Mi nemamo neku nadležnost. Ono što možemo da uradimo je da prenesemo službi načelnika da postoji problem i da se pistupi njegovom rešavanju. Mi nemamo azil u gradu“, rekao je Savić.

Građani očekuju da elementarne komunalne probleme koji su neminovni, kao što je problem pasa lutalica, reše nadležni čiji je to posao. Očekuju da to urade blagovremeno, pre nego što problemi eskaliraju.

U tom začaranom krugu zakon-nadležni-građani, čini se da najdeblji kraj izvuku baš građani. Nadamo se da će se rešenje naći pre nego što, kako reče jedna sagovornica, psi nekog napadnu ili ugrizu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: