Vrijedna oprema udruženju „Tračak nade“ od njemačke organizacije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vrijedna oprema udruženju „Tračak nade“ od njemačke organizacije

Izvor: SRNA | Foto: Radio Foča | Datum:10.07.2020.

Zahvaljujući njemačkoj nevladinoj organizaciji "ASB", Udruženje „Tračak nade" Foča dobilo je opremu koju će koristiti osobe sa invaliditetom, a koja služi da bi se povećale, održale i poboljšale sposobnosti i svakodnevno funkcionisanje osoba sa poteškoćama.


Donirana oprema sadrži digitalni logopedski set Beringer, specijalnu elektronsku lupu za slijepa i slabovida lica, specijalni komunikator i tastaturu, prilagođeni miš za računar, interaktivni panel, projektor, web kameru, zvučnike, slušalice i druga pomagala.

Iz Udruženja „Tračak nade" istakli su da je značaj upotrebe donirane asistivne tehnologije veoma veliki.

 „Digitalni logopedski set je najmoderniji aparat namijenjen slušanju i govoru. Koristi se u rehabilitacijskom postupku sa djecom i odraslima, koji imaju različite govorno-jezičke poremećaje", pojasnili su u Udruženju.

U sklopu ove donacije, logoped udruženja prošao je neophodnu obuku.

 „Koliki je značaj ove opreme pokazuje i primjer djevojčice, članice Udruženja `Tračak nade` Foča, inače razvrstane u kategoriju slijepih i slabovidih lica, koja pohađa Srednju šumarsko-tehničku školu u Foči, a koja je deset godina priželjkivala da ima elektronsku lupu", istakli su u Udruženju.

U ovom udruženju očekuju da će upotrebom svih ovih instrumenata u budućem radu, pružene usluge biti bolje i kvalitetnije.

 „Ovo je jedna u nizu akcija koja doprinosi ostvarivanju našeg glavnog cilja, a to je stalno napredovanje, koje se ogleda u većem stepenu nezavisnosti i samostalnosti, bogatijem i aktivnijem životu osoba sa invaliditetom", saopšteno je iz Udruženja „Tračak nade". 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: