Foča: Najviše zaraženih među radnicima raftinig kampova | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Najviše zaraženih među radnicima raftinig kampova

Izvor: rtrs | Datum:16.07.2020.

Epidemiološka situacija u Foči i dalje je nepovoljna zbog rasta zaraženih i velikog broja kontakata sa prethodno registrovanim pozitivnim osobama, kažu u Domu zdravlja i dodaju da je među 28 zaraženih najviše radnika rafting kampova i njihovih kontakata.
 

Devedeset tri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji i njihovo zdravstveno stanje je dobro. Prisustvo virusa korona potvrđeno je kod lica između 30 i 50 godina starosti, dok su starija lica i penzioneri trenutno najsavjesniji i pridržavaju se svih propisanih mjera.

Opštinski štab za vanredne situacije zbog toga je pojačao kontrole rafting kampova.

- Posebna prijetnja što se tiče kampova jesu vozila odnosno prevoz do kampova do polazne tačke samog raftinga. Tako da su u obavezi svi vozači i putnici da poštuju propisane mjere prije svega nošenja maske i svođenja propisa da se u vozili svedu na broj na prihvatljivu i preporučenu mjere -kaže Slađana Arsenović, rukovodilac Regionalnog centra Foča, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: