Izvještaj o počinjenom ratnom zločinu nad Srbima u Konjicu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izvještaj o počinjenom ratnom zločinu nad Srbima u Konjicu

Izvor: RTRS | Datum:21.07.2020.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina iz Policijske uprave Trebinje podnijeli su Tužilaštvu BiH izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica čiji su inicijali N.H. koje je osumnjičeno da je 1992. godine počinilo ratni zločin nad srpskim civilnim stanovništvom u Konjicu, potvrđeno je Srni u ovom odjeljenju.
 

Lice N.H. osumnjičeno je da je kao pripadnik muslimanske vojske sredinom juna 1992. godine u opštini Konjic silovao Srpkinju čiji su inicijali R.G.

U izvještaju se navodi da je N.H. osumnjičen za krivično djelo ratni zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilnog stanovništava.

Srna saznaje da je izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ratnog zločina podnesen protiv Narcisa Hasečića, zvanog Natko, koji trenutno živi u Norveškoj.

U proteklom ratu većina srpskih sela na području opštine Konjic je spaljena, u logore na području ove opštine odvedeno je oko 2.000 Srba, veći dio je protjeran a ubijeno je 178 Srba.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: