Vladika Grigorije po prvi put otvoreno o kandidaturi za predsjednika Srbije (video) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vladika Grigorije po prvi put otvoreno o kandidaturi za predsjednika Srbije (video)

Izvor: Hercegovina press | Datum:21.07.2020.

Vladika diseldorfski i cijele Nemačke Grigorije Durić oglasio se danas putem portala Eparhije Njemačke, gde je u dvominutnom video snimku govorio, između ostalog, i o svojoj navodnoj kandidaturi za predsjednika Srbije.

Vladika Grigorije obraćanje počinje novim apelom građanima da se najozbiljnije shvati pandemija korona virusa. Od polovine snimka, međutim, najprije suptilno a potom i otvoreno, prelazi na aktuelnu političku temu.

“U pogledu tračeva koje izgovaraju ljudi koji su malo ili nimalo obavješteni. Poslužiću se jednom anegdotom koju sam pročitao u knjizi koju je napisao jedan austrijanac o našem Ivi Andriću”, kaže Grigorije.

Što se anegdote tiče, u njoj se, prema vladikinim riječima, radi o zecu koji sa istoka Evrope, vjerovatno u vrijeme komunističkih režima, prebjegava na Zapad.

“Zapadnoevropski zec ga vidi i pita: ‘Od čega bejžiš?’ ‘Kod nas progone slonove!’, odgovara istočnoevropski zec. ‘Ali, ti nis slon’, kaže zapadnoevropski. ‘Naravno da nisam, ali nisam siguran da to mogu i da dokažem’. Nešto slično je i sa mojom kandidatorom za predsjednika. Jedino što mogu da vam pokažem i kažem, ali sa svješću da mnogima neće značiti ništa ili ni malo, u mojim ličnim dokumenitma ne piše moje lijepo kršeno ime Mladen, nego Grigorije. Ja nisam slon, ja sam samo Grigorije”, rekao je Vladika.

Podsjećamo, prethodnih dana se u pojedinim medijima u Srbiji provlači teza da bi vladika dizeldorfski mogao biti predsvednički kandidat opozicije na izborima iduće godine. Vladika Grigorije je sada takve glasine po prvi put otvoreno negirao.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: