21 godina od zločina nad srpskim žeteocima u Starom Gracku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

21 godina od zločina nad srpskim žeteocima u Starom Gracku

Izvor: RTRS | Datum:23.07.2020.

U Starom Gracku kod Lipljana danas će biti obilježena 21 godina od kada su pripadnici terorističke OVK ubili i masakrirali 14 srpskih žetelaca koji su na njivi želi pšenicu.
 

Parastos četrnaestorici žetelaca služiće Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije ispred Spomen-ploče postavljene na objektu lokalne škole u starom Gracku pošto Kosovska policijska služba od dana sahrane nikada nije dozvolila izlazak na groblje udaljeno oko 500 metara od centra sela, uz obrazloženje da je minirano.

Iz mjesnog Odbora sela Staro Gracko Srni je rečeno da je od policije dobijena dozvola za današnji parastos, ali je naloženo da se svi koji budu prisustvovali pridržavaju mjera socijalnog distanciranja.

Tog julskog dana ubijeni su Andrija Odalović, Jovica i Rade Živić, Slobodan, Mile, Novica i Momir Janićijević, Stanimir i Boško Đekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović, Miodrag Tepšić i Milovan Jovanović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: