'Albanci, predstavnici Amerike, EU - svi žele nezavisno Kosovo' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'Albanci, predstavnici Amerike, EU - svi žele nezavisno Kosovo'

Izvor: RTRS | Datum:23.07.2020.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je potpuno svejedno da li se razgovara sa Albancima ili predstavnicima SAD i EU, kada svi oni misle i žele isto - nezavisno Kosovo u okvirima koji su proklamovali Albanci.

Vučić je rekao da je Srbija osam godina koristila manevarski prostor, koji se skraćuje.

- Ako ne odemo na razgovore, bićemo izolovani i prokazani - ukazao je predsjednik Srbije i ocijenio da će Srbija u nekom momentu biti pritisnuta.

On je poručio narodu da je politički veteran i zna kakve posljedice to može imati po njega, a poznate su mu i sve druge posljedice.

- Zaštitiću zemlju, a ne sebe. Ne interesuje me što će da protestuju, mene interesuje volja naroda, a ne volja sile i nasilnika. Neću nikome da se dodvoravam - poručio je Vučić i podsjetio da je danas 10 godina od kada je Srbija izgubila pred Međunarodnim sudom pravde.

Vučić smatra da se nešto čudno dešava jer je primijetio da se u regionu svi naoružavaju, ali ne misli da će Albanci na Kosovu i Metohiji dobijati "leopard" tenkove, dok ne isključuje mogućnost da dobiju oružje za uništenje protivoklopnih vozila.

On je, upitan za navode o naoružavanju Prištine od strane Njemačke, rekao da je tražio od obavještajne agencije sve podatke.

- Ne mislim da će dobijati tenkove "leopard", ali ne isključujemo mogućnost i naše službe kažu da je moguće da dobiju oružje za uništenje oklopnih vozila i za uništenje helikoptera i niskoletećih aviona, odnosno "stingere", kao i "hekler koh" puške - naveo je Vučić za RTS.

Vučić je rekao da postoji ogroman problem sa obukama i dodatnim naoružavanjem takozvane kosovske vojske, ali je poručio da će Srbija biti zaštićena.

On je najavio da će u narednima danima biti napravljena najveća narudžbina "lazara" i "miloša" za Vojsku Srbije i dodatno remontovanje borbenih vozila.

Vučić je najavio i nove mjere koje će država preduzeti kako bi pomogla privredi, a koje podrazumijevaju da će za jul i avgust država plaćati 60 odsto od minimalca za preduzetnike i radnike mikro, malih, srednjih preduzeća.

- Plaćaćemo taj dio, ne zato što oni nisu radili, već zato što hoćemo da ih dodatno finansijski podržimo - naveo je Vučić.

On je rekao da će najmanje još jedan mjesec biti odgođeno plaćanje poreza i doprinosa, što je mjera koja državu košta oko 300 miliona evra.

Vučić je najavio i projekat "Prva plata", u okviru kojeg će država poslodavcu dati 20.000 dinara za novo zapošljavanje jednog srednjoškolca, a za zapošljavanje fakultetski obrazovanog lica 24.000 dinara.

On je rekao da se radi na formiranju nove Vlade, a izbor se očekuje krajem avgusta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: