Dodik: Trebinje je srpski grad, ali je otvoreno za sve koji žele da tamo dođu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dodik: Trebinje je srpski grad, ali je otvoreno za sve koji žele da tamo dođu

Datum:27.07.2020.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je Trebinje srpski grad, da tamo živi 95 odsto Srba, ali da je otvoreno za sve koji žele da tamo dođu.
 

Dodik je u prilog tome podsjetio da je jedna od eparhija koje je formirao Sveti Sava obuhvatala to hercegovačko područje.

On je istakao da je aerodrom u Trebinju izvjestan, da je i ranije bilo nekih priča o tome, to se ne može spriječiti.

Dodik je ocijenio da plakat koji je osvanuo na ulazu u Trebinju "Dobro došli u najljepši srpski grad", odraz patriotizma.

Dodik je napomenuo da su Turci za 500 godina vladavine uspjeli da u Trebinju naprave samo jedan mostić u Trebinju, te ponovio kako je tamo u proteklom ratu SDA napravila etničko čišćenje muslimana o čemu postoje pisani dokument.

- Kakav bosanskohercegovački grad, nije sve BiH - rekao je Dodik za Televiziju Pink ukazao da je Sarajevo nekada imalo 150.000 Srba, a danas ih je tamo 8.000.

Prema njegovim riječima, to je vještačka tema koja je nametnuta iz Sarajeva jer su bili bijesni zbog posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj gdje je uvijek rado viđen gost.

Dodik je istakao važnost materijalne pomoći Srbije koju pruža Republici Srpskoj, ali da je važniji osjećaj ljudi iz Srpske da je tu Srbija.

On je istakao da su svi zajednički projekti Srpske i Srbije važni, kao što je auto-put, aerodrom u Trebinju, gradnja vrtića, škola, ambulanti.

Dodik je istakao da Republika Srpska nije trebalo da ostane u BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: