Foča: Upozorenje ugostiteljima da poštuju radno vrijeme i zaštitne mjere | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Upozorenje ugostiteljima da poštuju radno vrijeme i zaštitne mjere

Izvor: srna | Datum:27.07.2020.

Opštinski štab za vanredne situacije Foča upozorio je ugostitelje da će izdavati privremene zabrane rada lokala u kojima se ne budu primjenjivale mjere zaštite od virusa korona i poštovalo radno vrijeme do 23.00 časa.
 

Opštinska inspekcija i policija informisali su Krizni štab da veliki broj ugostitelja ne poštuje skupštinsku odluku o radnom vremenu i da zatvaraju objekte tek po dolasku policije, te da ni konobari ni gosti, u većini lokala, ne nose zaštitne maske.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić navodi da je Krizni štab zadužio inspekciju i policiju da razgovaraju sa vlasnicima ugostiteljskih objekata i da ih upozore da su obavezni da poštuju radno vrijeme i zaštitne mjere.

- Već na sljedećoj sjednici Štaba, preduzećemo mjere prema onima koji ne budu poštovali skupštinsku odluku o radnom vremenu, odnosno, izdaćemo im zabranu rada u narednih mjesec dana - upozorio je Mašić.

Na sjednici Štba je navedeno da je u Univerzitetskoj bolnici Foča trenutno na liječenju 36 pacijenata pozitivnh na virus korona sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Civilna zaštita i preduzeće "Izvor" počele su ponovnu dezinfekciju stubišta stambenih zgrada i drugih javnih površina.

Taj posao biće obavljen ove sedmice u gradskim naseljima, a naredne u Brodu i Miljevini.

- Dezinfikovan je i pogon tekstila `Trendteks`, a radnici su na godišnjem odmoru. Upozoravamo i molimo sve zajednice etažnih vlasnika da očiste stubišta da bi se izvršla dezinfekcija, a nastavljamo i pranje ulica i redovno održavanje čistoće gradske pijace - rekao je Mašić. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: