U IZGORIMA PODNO VOLUJAKA PROSLAVLJEN ILINDAN – Služio vladika Dimitrije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U IZGORIMA PODNO VOLUJAKA PROSLAVLJEN ILINDAN – Služio vladika Dimitrije

Izvor: Rejting | Datum:02.08.2020.

Njegovo preosveštenstvo vladika Zahumsko hercegovački i primorski Dimitrije danas je na praznik Ilindan služio svetu arhijerejsku liturgiju u selu Izgori u opštini Gacko.

Hram koji se nalazi u podnožju planine Volujak okupio je veliki broj vjernika, ne samo mještana ovog sela već i iz cijele Hercegovine da bi zajedno proslavili hramovnu i seosku slavu.

Posebnu radost na ovaj dan osjećaju mjestani sela Izgori koji su se raselili po cijelom svijetu, ali na praznik se okupe oko hrama gdje se uz razgovor i pjesmu koja ispuni vrhove planine Volujaka prisjete najljepših dana svog života.

“Nikakva velegradska svjetla, višespratnice, niti bazeni mogu da ispune dušu niti zamijene ovu ljepotu našeg sela u kome smo odrasli , bezbrižno proveli djetinjstvo i školovali se.

Posebno nas raduje što sve češće dolazimo, obnavljamo svoje kuće i djecu učimo da su vrijednosti koje ponesemo sa sela neprocjenjive”, kaže jedan od mještana koji živi i Novom Sadu.

Radovan – Rajko Mastilović došao je sa sinovima Vladanom i Milutinom iz Trebinja u svoje sela da proslave veliki praznik.

“Sa nama je doslo i desetak naših prijatelja. Željeli smo da im pokažemo naš raj, naše selo i da sa njima i našim konšijama, dragim ljudima podijelimo sreću i radost današnjeg dana”, kaže Radovan.

Nakon Svete liturgije i lomlljenja slavskog kolača domaćini sela priredili su trpezu ljubavi. Vladika Dimutrije je nakon liturgije obišao planinski kamp “Izgori” vlasništvo Dejana Jankovića u kome svake godine borave turisti iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, među kojima i veliki broj poznatih ličnosti nađe svoj mir među planinskim masivima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: