Šeranić: Zabrinjavajuća epidemiološka situacija (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Šeranić: Zabrinjavajuća epidemiološka situacija (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:07.08.2020.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je u Srpskoj nepovoljna i zabrinjavajuća epidemiološka situacija s obzirom na broj zaraženih i težinu kliničke slike pacijenata koji zahtijevaju hospitalizaciju.
 
On je rekao da se u posljednjih sedam dana broj hospitalizovanih kreće između 250 i 280 pacijenata, navodeći da je izazov organizacija redovne zdravstvene zaštite u takvim okolnostima.

Šeranić je istakao da je nošenje maske najjednostavnija mjera prevencije, te da maska štiti ne samo od virusa korona, nego i od svih drugih respiratornih infekcija.

Kada je riječ o vakcinaciji, Šeranić je rekao da će Srpska aplicirati za vakcinu u okviru evropskog mehanizma a u skladu sa svojim potrebama. Naveo je da bi plan vakcinacije u Srpskoj trebalo da bude gotov sljedeće sedmice, te da će zdravstveni radnici i ugrožene grupe imati prednost.

- Moramo biti spremni za trenutak kad vakcine budu distupne - rekao je on.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: