Damjanović o nastavi: Neće biti mnogo odstupanja u odnosu na Srbiju (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Damjanović o nastavi: Neće biti mnogo odstupanja u odnosu na Srbiju (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:17.08.2020.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Srpske Predrag Damajnović rekao je u Jutarnjem programu naše televizije da model organizovanja nastave u Republici Srpskoj neće mnogo odstupati od zemalja u regionu, prvenstveno Srbije.
 

- Nećemo mi ništa drugačije uraditi, možda neke male korekcije koje su specifične za naš sistem - rekao je Damjanović.

Damjanović je podsjetio da će Vlada Srpske danas razmatrati Informaciju o početku školske godine i planu organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona.

- Stav Republičkog pedagoškog zavoda da svi učenici treba da idu u školu. Taj stav dijeli i Institut za javno zdravstvo Srpske. Dobro je imati nastavu u učionicu i "živi" kontakt učenika i nastavnika - rekao je on.

Damjanović je istakao da će, kakva god bude odluka Vlade o modelu organizovanja nastave, najveću odgovornost snositi škole. Naveo je da poseban problem pri organizaciji nastave imaju škole u kojima inače funkcionišu tri smjene.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: