Film Jasmile Žbanić - antisrpska propaganda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Film Jasmile Žbanić - antisrpska propaganda

Izvor: RTRS | Datum:02.09.2020.

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske smatra da je film "Kvo vadis, Aida?" autora Jasmile Žbanić, koji govori o navodnom genocidu u Srebrenici, nastavak pokušaja satanizacije srpskog naroda u međunarodnoj javnosti.
 

Iz ove organizacije je saopšteno da su zapanjeni novom antisrpskom propagandom kroz film koji će ovih dana biti prikazan na 77. Venecijanskom festivalu u konkurenciji 17 drugih ostvarenja.

- To je pokušaj da se putem filma, kao moćnog medija, utiče na javno mnjenje pred donošenje konačne presude generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove u Hagu, te nastojanja da se srpski narod još jednom prikaže kao genocidan, a njegov komandant kao ratni zločinac - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je film sniman na više lokacija u BiH, najvećim dijelom kod Stoca, te da je uloga generala Mladića u Srebrenici povjerena srpskom glumcu Borisu Isakoviću iz Novog Sada, a generalovog pratioca Emiru Hadžihafizbegoviću.

- Izvjesno je da se radi o nastavku planske antisrpske propagande koja ekranizaciju sprovodi uz podršku brojnih bošnjačkih krugova. Nema sumnje da će ovaj film, kao i njemu prethodni, proizvesti novi razdor među narodima u BiH i pojačati mržnju koja već decenijama traje - tvrde u Organizaciji starješina.

U saopštenju se napominje da ovakvo ponašanje istovremeno potvrđuje nastojanje bošnjačkih krugova da grade neku državnu zajednici u kojoj nema mjesta za "zločinačke Srbe".

- Time se još jednom potvrđuje lakomislenost mnogobrojnih Srba da će mržnja koja se permanentno gradi u bošnjačkim krugovima proći i da će se u takvoj atmosferi moći živjeti, uz preglasavanja i nametanja stavova Srbima da pognute glave prihvataju sve ucjene i pritiske ka unitarizaciji BiH - smatraju iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: