U padu broj saobraćajnih nezgoda i stradalih | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U padu broj saobraćajnih nezgoda i stradalih

Izvor: SRNA | Datum:02.09.2020.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizovalo je tokom jula i avgusta niz preventivnih i represivnih aktivnosti u okviru kampanje "Vozi oprezno - putuj bezbjedno", što je dalo pozitivne rezultate jer su statistike o broju saobraćajnih nezgoda i stradalima u padu.
 

Iz MUP-a podsjećaju da je pomenuta kampanja bila posvećena poboljšanju bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske.

- U avgustu su na putevima Srpske bile tri teške saobraćajne nezgode u kojima je život izgubilo osam lica, ukupni podaci govore da su građani prepoznali napore policijskih službenika na terenu jer su statistike o broju saobraćajnih nezgoda i stradalima u padu - navode u MUP-u.

U periodu jul-avgust evidentirana je 1.701 saobraćajna nezgoda, što je za 179 manje nego u istom periodu lani, kada ih je evidentrano 1.880.

- U navedenom periodu u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 28 lica, odnosno 10 manje nego u istom lanjskom periodu, a teško je povrijeđeno 91 lice, 11 manje nego prošle godine, lakše su povrijeđena 473 lica ili 42 manje nego prošle godine - navode iz MUP-a.

Iz MUP-a Srpske apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i budu odgovorni u saobraćaju, te tako doprinesu stanju bezbjednosti.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: