Trebinjac dobitnik prestižne nagrade u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjac dobitnik prestižne nagrade u Beogradu

Izvor: Hercegovina Pres | Foto: Hercegovina Pres | Datum:19.09.2020.

Danilo Kovač, profesor banjalučke Gimnazije i viši asistent Odsjeka za istoriju Univerziteta u Banjoj Luci, dobitnik je godišnje nagrade fondacije „Slobodan S. Begović“ u Beogradu.

Žiri u sastavu akademik Ljubodrag Dimić, prof. dr Zoran Mirković, dr Vojislav Pavlović, gospodin Zoran Hamović i prof. dr Boris Begović, upravitelj Fondacije, jednoglasno je donio odluku da se ova prestižna nagrada, za istorijska istraživanja iz oblasti Nezavisne Države Hrvatske, dodjeli Danilu Kovaču. Nagrađen je Kovačev master rad „Diplomatski odnosi između Italije i Nezavisne Države Hrvatske (1941-1943)“ koji je odbranio na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci 2018. godine. Ceremonija dodjele nagrade održana je 17. septembra 2020. godine, u svečanoj sali Pravnog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Nagrađenom autoru dodijeljena je i značajna novčana nagrada. Kovač je naglasio svoju duboku zahvalnost doc. dr Slavojki Beštić-Bronzi, koja je bila mentor za izradu nagrađenog master rada, kao i istoričaru Goranu Latinoviću, prorektoru Banjalučkog Univerziteta, koji pruža stručnu, moralnu i tehvičku podršku mladim autorima koji se bave važnim temama iz nacionalne istorije 20. vijeka.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: