Granična policija prima 125 novih policajaca i 25 mlađih inspektora | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Granična policija prima 125 novih policajaca i 25 mlađih inspektora

Datum:24.11.2020.

Granična policija BiH objavila je javni oglas za prijem kadeta u činovima “mlađi inspektor” i “policajac”.

Kako se navodi u oglasu koji je objavila Komisija za izbor kandidata kadeta 11. klase GP BiH, obaviće će se prijem 25 kadeta 11. klase s najmanje završenim 6. stepenom školske spreme za drugi nivo pristupanja u činu ”mlađi inspektor” i 125 kadeta s najmanje završenim 4. stepenom školske spreme za prvi nivo pristupanja u činu “policajac”.

Najveći broj mlađih inspektora biće raspoređen u Čapljini gdje će ukupno biti primljeno šest kandidata, dok će u Višegradu i Gradišci biti primljeno 5, odnosno 4 mlađa inspektora.

Kada je u pitanju prijem policajaca, najveći broj njih će biti primljen u dijelovima Bosne i Hercegovine gdje je zabilježen veći priliv migranata. Terenski kabinet Sjeverozapad sa sjedištem u Bosanskom Grahovu primiće 40 novih graničnih policajaca. Upravo je ovaj kabinet GP BiH zadužen za Granični prelaz Izačić koji je u posljednje vrijeme na najvećem udaru kada je u pitanju dolazak migranata.

Kabinet u Gradišci koji je zadužen za GP Velika Kladuša dobiće 34 nova policajca, dok će kabinet u Bijeljini osigurati 20 novih radnih mjesta za granične policajce. Granični prelaz u Zvorniku i Višegradu imaće 20 novih graničnih policajaca. Granični prelaz u Trebinju pojačaće 11 novih graničnih policajaca.

Kako je navedeno u oglasu, rok za predaju prijava je 30 dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnoj štampi.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: