Nova stranka na političkom nebu Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nova stranka na političkom nebu Srpske

Datum:03.12.2020.

Darko Banjac, bivši generalni sekretar Demokratskog narodnog saveza (DNS), potvrdio je da osniva novu stranku.

Formiram novu političku partiju. Ne znam još naziv, moram sjesti s ljudima, dogovoriti se. U naredna tri-četiri dana biće sastanci s ozbiljnim ljudima, pa ću s njima razgovarati o tome u kom smjeru će se ići i kako. I, ako se odlučim za novu političku partiju, a to je 99 odsto, vidjećemo kako će se zvati“, rekao je Banjac za „Nezavisne novine“.

Na pitanje hoće li ti ljudi biti njegove doskorašnje stranačke kolege, odgovorio je potvrdno.

„Većina će biti moje dojučerašnje stranačke kolege. Velika većina. Ne znam još ko, vidjeću. Nezahvalno je o tome govoriti, dok ne obavim sve potrebne razgovore. Za sedam dana ću znati“, rekao nam je danas Banjac.

Moguće je da će se u novoj stranci Banjcu pridružiti Diko Cvjetinović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji je podnio ostavku na sve funkcije i članstvo u DNS-u.

„Biću nezavisni poslanik. Nisam još ni sa kim razgovarao. U narednom periodu ćemo vidjeti. Sa Darkom Banjcem svakodnevno razgovaram. On je moj prijatelj“, rekao je Cvjetinović.

Na pitanje vidi li se u budućoj stranci koju osniva Banjac, Cvjetinović odgovara: „Neka vrijeme pokaže“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: