Petrović: Zdravstveni radnici u Trebinju na visini zadatka tokom pandemije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: Zdravstveni radnici u Trebinju na visini zadatka tokom pandemije

Izvor: Herceg RTV | Datum:08.12.2020.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je gostujući na TV N1 da su radnici Doma zdravlja i Bolnice Trebinje bili na visini zadatka tokom pandemije virusa korona.

„Bilo je nekih koji su se izrugivali i govorili kako se ljudi bore za život na parkingu. Ipak, zdravstveni radnici su se borili za život svakog čovjeka. Tokom oktobra i novembra je bila izuzetno teška situacija, jer je Trebinje bilo žarište u RS. Mišljenja sam da treba oprostiti neke greške jer su uradili sve da pruže pomoć građanima“, rekao je Petrović.

On je dodao da je korona iznenadila čitav svijet, ali i da je zdavstveni sistem mnogo unaprijeđen posljednjih godina.

„Sjetimo se situacije prije petnaest godina kada je to bilo mnogo teže, kada nije bilo brojnih zdravstvenih usluga kao sada. Mnogi građani su odlazili u inostranstvo da se liječe. Recimo preko Fonda zdravstvenog osigaranja odlazilo je preko 20 miliona KM za liječenje u inostranstvu. Sada sve to možemo u RS, što znači da je sistem napredovao, rekao je Petrović.

On je istakao da je odlazak zdravstvenih radnika iz RS u odnosu na zemlje okruženja mnogo manji,pošto su značajno podignute plate.

„Naravno treba im stvoriti uslove koje imaju druge, razvijenije zemlje da ti radnici ostaju ovdje“, zaključio je Petrović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: