Vaskršnje veselje i humanitarno veče za hram u Biogradu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vaskršnje veselje i humanitarno veče za hram u Biogradu

Datum:08.04.2015.

Uz blagoslov vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija Crkvena opština Nevesinje u ponedjeljak, 13. aprila u Svadbenom salu „Milanović“ na Kilavcima organizuje Vaskršnje veselje i Humanitarno veče. Prihod od ulaznica i donacija ljudi dobre volje biće iskorišten za završetak radova na Hramu uspenja presvete Bogorodice i izgradnju Parohijskog doma u Biogradu.

Ideja je potekla od Biogradske parohije, a zamisao je da se svake godine tokom vaskršnjih praznika  organizuju humanitarne priredbe koje bi imale duhovni ili socijalni predznak.

– Ove godine donacije priložnika  namijenjene su za Sveti hram u Biogradu, a već naredne godine humanitarno veče biće priređeno nekim drugim povodom – saopštili  su organizatori.

Tokom tradicionalnih saborovanja za Veliku Gospojinu vjerni narod Biograda i okolnih sela sa dosta volje i ljubavi je donirao sredstva za uređenje porte i  Hrama uspenja presvete Bogorodice. Podignut je i Spomenik borcima otadžbinskih ratova. Preostalo je još da se završi uređenje unutrašnjosti Svetog hrama, a mještani planiraju i izgradnju Parohijskog doma.

Bratsko veče ljubavi i humanosti na Vaskšnji ponedjeljak počinje u 20 časova. Organizatori su najavili raznovrsan muzički program i bogatu trpezu.


Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: