Vučić: Dodik će imati najbolju njegu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vučić: Dodik će imati najbolju njegu

Izvor: RTRS | Datum:23.12.2020.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zdravstveno stanje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika nije idealno, ali da se dobro drži, te da je Beograd poslao ekipu ljekara da se konsultuju sa banjalučkim kolegama.
 
- Mi smo juče poslali ekipu naših ljekara, koje je predvodio direktor Klinike za infektologiju u Beogradu Goran Stevanović, da se konsultuju sa banjalučkim ljekarima, i sa generalnim direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci Vladom Đajićem i sa zamjenikom generalnog direktora UKC-a Nenadom Stevandićem i razgovarali sa predsjednikom Dodikom i pogledali sve - rekao je Vučić novinarima u Golubincima.

Vučić je poručio da će Dodik imati najbolju njegu i na raspolaganju sve što bude moglo da se uradi i u Banjaluci i u Beogradu.

- Mi smo u svakom trenutku spremni, ukoliko za to bude potrebe, da Dodika primimo u Beogradu - naglasio je Vučić.

 
Vučić je istakao da prati situaciju i da se čuje sa Dodikom telefonom dva do tri puta dnevno.

- Sad bi trebalo da se čujemo čim završim posjetu Golubincima i želim mu dobro zdravlje. Nisam ljekar da bih vam davao stručne analize. On se dobro drži, ali nije stanje idealno. Nije onako kako bismo voljeli, ali nije ni užasno - rekao je Vučić.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozitivan je na virus korona, saopšteno je juče iz UKC-a Republike Srpske.

- Uočeno je da ima otežano disanje i bolove u predjelu želuca. Dijagnostikovana je obostrana upala pluća, a treći test na novi virus korona je pozitivan. Zdravstveno stanje gospodina Milorada Dodika je stabilno, on se osjeća dobro i prima adekvatnu terapiju - navedeno je u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: