Dječak teško povrijeđen prilikom upotrebe petardi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dječak teško povrijeđen prilikom upotrebe petardi

Izvor: RTRS | Datum:03.01.2021.

Maloljetno lice u Bijeljini povrijeđeno je prilikom upotrebe pirotehničke sredstava i poslije ukazane medicinske pomoći upućeno je na liječenje u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci, rekao je Srna dežurni operativni u bijeljinskoj Policijskoj upravi.
 

Dežurni ljekar Doma zdravlja prijavio je policiji juče u 13.22 časova da je dovezen maloljetnik, rođen 2009. godine, iz bijeljinskog naselja Pučile sa teškim povredama koje su nastale od petarde, odnosno rakete.

Pomoćnik direktora Bolnice "Sveti vračevi" Mikajlo Lazić rekao je da su juče u popodnevnim časovima dovezena dva dječaka sa povredama od petardi, od čega je jedan jedanaestogodšnjak teže povrijeđen.

- Radi se o opsežnim povredama šake i dijete je upućeno u Univerzitetski klinički centar na operativno liječenje, jer je riječ o izrazito teškim povredama sa neizvjesnim ishodom. Imao je i sitnije povrede po licu - rekao je Lazić Srni.

Prema njegovim riječima, teško povrijeđeno dijete odmah je upućenu u Kliniku za plastičnu hirurgiju, a drugi dječak je bio sa lakšim povredama na licu i nakon ukazane pomoći vraćen je kući.

Lazić je naveo da svake godine, uprkos upozorenjima, tokom praznika bude povrijeđenih od upotrebe pirotehnike, ali se posljednjih godina ne pamti ovako teška povreda od petardi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: