U Bolnici Trebinje smješteno 35 kovid pacijenata, situacija se postepeno stabilizuje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Bolnici Trebinje smješteno 35 kovid pacijenata, situacija se postepeno stabilizuje

Izvor: Radio Trebinje | Datum:03.01.2021.

Za protekla 24 časa u RS je na osnovu 815 laboratorijskih uzoraka virus korona potvrđen  kod 150 osoba, među kojima je jedna osoba iz Trebinja.

Novih evidentiranih slučajeva kovida 19 u ostalim mjestima regije nije bilo.

Nedeljko Lambeta, vršilac dužnosti direktora Bolnice Trebinje navodi da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno smješteno 35 kovid pacijenata i da se situacija postepeno stabilizuje.

„Među oboljelim od virusa korona 19 lica je na kiseoničkoj terapiji, niko nije na respiratoru, situacija je bolja nego što je bila. Ipak, nema mjesta za opuštanje, apelujem na građane da se i dalje pridržavaju mjera koje je donio republički i gradski štab za vanredne situacije“, ističe Lambeta.

Dodaje da očno i odjeljenje hirurgije od prije 15 dana više nisu u kovid režimu, te da će, čim epidemiološka situacija dozvoli, i ostala odjeljenja Bolnice Trebinje raditi uobičajeno.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je izrazio zahvalnost zdravstvenim radnicima na pomoći našim sugrađanima tokom pandemije virusa korona.

„Veliko hvala svim medicinskim radnicima koji su u prethodnom periodu uložili veliki trud i napore i pokušali da suzbiju pandemiju virusa korona, koliko je to moguće“, istakao je Ćurić.

U Republici Srpskoj, prema mjestu prebivališta, najviše novooboljelih -73 osobe su iz Banjaluke.

U posljednja dva dana, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, među kojima nisu lica iz naše regije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: