U Gacku obilježen Dan Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Gacku obilježen Dan Republike Srpske

Izvor: https://gacko-rs.info/ | Datum:09.01.2021.

Povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković, predsjednik Skupštine Opštine, Rajko Papović i predstavnici Boračke organizacije posjetili su Spomen sobu, nakon čega su položili cvijeće na centralno spomen obilježje „Kruna gatačkim junacima“.

 

Kabinet načelnika Opštine Gacko i predsjednika SO-e Gacko, u hotelu „Milica“ organizovali su prigodan koktel za poslovne partnere, predstavnike javnih ustanova, te predstavnike privrednog i javnog života opštine.

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković istakao je da Gacko ove godine po prvi put, na ovakav način, obilježava Dan Republike Srpske.

„Ovo je prilika da se sjetimo onih koji su najzaslužniji za najveću svetinju i najveću tekovinu Srpskog roda u 20. vijeku, a to je Republika Srpska, kao i naših boraca koji su svoje živote dali da bi mi ovde živjeli“, rekao je Milinković.

Prema riječima Milinkovića, ove godine je skup skroman, shodno epidemiološkoj situaciji.

„Ovo su  dani dani slavlja, ali i početak godine kada moramo praviti ozbiljne planove za rad i razvoj. Danas nismo pozvali sve, ali u najskorije vrijeme rukovodstvo opštine će pozvati privrednike i održaćemo konstruktivne sastanke da se dogovorimo o budućoj saradnji, da vidimo šta je u najboljem interesu Opštine Gacko i da stvaramo od našeg Gacka jedno bolje i ljepše mjesto za život“, dodao je Milinković.
Predsjednik SO-e Rajko Papović rekao je da 9. januar predstavlja Republiku Srpsku koja će biti bolja i uspješnija.

„Republika Srpska  će biti vječna i moramo se pobrinuti da bude što bolja, stabilnija, da je gradimo, unapređujemo, jer kad smo složni možemo sve. Uvezaćemo lokalnu i Republičku vlast i lokalne privrednike sa rukovodstvom RiTE  i stvaraćemo nove vrijednosti i bolje sutra za građane Gacka“, zaključio je Papović.

Povodom Dana Republike Srpske večeras u 19 časova biće upriličen vatromet.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: