Put Trebinje – Herceg Novi u mjestu Kotobilj opasan za vožnju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Put Trebinje – Herceg Novi u mjestu Kotobilj opasan za vožnju

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:12.01.2021.

Sve veća oštećenja su na dionici puta Meljine - Petijevići u mjestu Kotobilj.  U dužini od oko 60 metara došlo je do ulegnuća uslijed djelovanja podzemnih  voda  a ta dionica još uvijek nije sanirana. Kako su nam ranije kazali iz firme Fortis Mont koja je zadužena za održavanje puta Meljine -  Sitnica neophodno je izvesti radove kojima bi učvrstili kolovoz i spriječili dalje klizanje tla.

Put je u nekoliko navrata saniran, prije dvije godine ugrađena je  takozvana betonska plutajuća ploča, koja se pomjerila , usljed dejstva vode u blizini propusta za odvodnju ,  što je  prouzrokovalo klizanje tla i nestabilnost toga dijela kolovoza.  Međutim podzemne vode rade i ta dionica postaje opasna za vozače.

Iz MZ Kameno - Žlijebi  nekoliko puta su se obraćali Opštini Herceg Novi i koncesionaru, firmi „Univerzal Monte“  da sanira tu dionicu i izgrebe asfalt u nekoliko krivina u kojima se  često dešavaju saobraćajne nezgode ali po riječima predsjednika te MZ Gorana Stanovčića, nije bilo odgovora.

Stanovčić  ističe da je put  ka Trebinju  oživio sela u zaleđu ali da se on mora i redovno održavati. Pozvao  je predstavnike Opštine i koncesionara da što prije riješe problem i dovedu put u stanje koje nije opasno za vožnju.

Načelnica komunalne policije Marija Bošković je kazala da je Komunalna policija juče izašla na teren i naložila firmi Univerzal Monte da sanira oštećenu dionicu. Nakon toga je, navodi Bošković,  firma Forts Mont nasula pomenutu dionicu. Pitanja smo proslijedili i kompaniji Univerzal Monte međutim do objavljivanja informacije nisu stigli.

Put u dužini 12, 5 kilometara izgrađen je 2008. godine kada je postavljena i naplatna rampa na Sitnici.   Ugovor između Opštine Herceg Novi i beogradske kompanije „Univerzal Holding“  je potpisan po BOT sitemu (izgradi, koristi i prenesi).  Upravljačka prava  Univerzal Holding je prenio na firmu osnovanu u Crnoj Gori Univerzal Monte.   U izgradnju puta uloženo je oko 18, 5 miliona eura a investitor je dobio koncesiju, odnosno pravo naplate putarine na 20 godina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: