Sjećanje na Aleksandra Maslešu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sjećanje na Aleksandra Maslešu

Izvor: Herceg tv | Datum:16.01.2021.

Na današnji dan, prije 26 godina, na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu  preminuo je Aleksandar Masleša, najmlađi borac  Bobanske čete, Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske. Tim povodom, na spomen obilježju najmlađem poginulom pripadniku Trebinjske brigade Vojske RS danas je, u prisustvu rodbine, saboraca i brojnih Trebinjaca, sveštenik Nikola Janković služio pomen.

Njegov saborac iz Bobanske čete Dragan Ristić Beli kazao je da je Aleksandar školsku klupu i olovku zamijenio krvavim rovovima i puškom.

"Bio je najmlađi borac i poginuo je braneći otadžbinu. Bobanska četa imala je veoma teške ratne borbe, posebno na području Bobana gđe je bila linija razgraničenja dvije vojske", naveo je Ristić.

Na Maslešin spomenik cvijeće su danas položili članovi njegove porodice, predstavnici Grada, Gradske boračke organizacije te drugi pojedinci.

Aleksandar Masleša ranjen je 27. septembra 1994. godine. Od iste granate poginuli su komandant Bobanske čete vojvoda Nedeljko Vidaković, te njegovi saborci Ljubiša Popović i Dragan Slijepčević, dok je Masleša teško ranjen.

U njegovu čast, Stadion malih sportova u Bregovima nosi njegovo ime, koji se nalazi neposredno uz spomenik.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: