Višković-Ping: U narednim danima potpisivanje ugovora o izgradnji HE Dabar | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višković-Ping: U narednim danima potpisivanje ugovora o izgradnji HE Dabar

Izvor: RTRS | Datum:18.01.2021.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas telefonski sa ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Ji Pingom o projektima u energetskom sektoru, sa posebnim osvrtom na finansiranje i izgradnju Hidroelektrane Dabar.


 
- Predsjednik Vlade i ambasador Kine u BiH konstatovali su da će u narednih nekoliko dana biti potpisan ugovor o izgradnji HE Dabar, te početi realizacija jednog od najvažnijih projekata u oblasti energetike u Republici Srpskoj - navedeno je u saopštenju Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Sagovornici su naglasili da su se stekli uslovi za otklanjanje svih dosadašnjih prepreka po pitanju realizacije ovog važnog projekta.

Tokom sastanka razgovarano je i o mogućnosti nabavke vakcine protiv virusa korona kineskog proizvođača, a za potrebe vakcinisanja stanovništva u Republici Srpskoj.

 Predsjednik Vlade Radovan Višković zamolio je ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga da pomogne Vladi Republike Srpske u vezi sa nabavkom ove vakcine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: