Промоција љепота Српске важна колико и улагања | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Промоција љепота Српске важна колико и улагања

Извор: РТРС | Датум:30.01.2021.

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да Република Српска има изванредне природне љепоте и реалне предиспозиције да се позиционира на пољу туризма који је усмјерен ка природи, а да су уз нетакнути амбијент, домаћа храна и гастрономска понуда још један од наших адута, због којега се туристи увијек радо враћају.
 
Гашићева је нагласила да је истовремено промоција туристичких дестинација Српске веома значајна за унапређење овог сектора, додавши да су планине и бање кључни адути.

Она је за Глас Српске"рекла да Српска у руралном туризму располаже значајним, а често још неоткривеним или мало откривеним потенцијалима, те најавила да ће посебна пажња бити посвећена развоју овог дијела понуде.

Гашићева каже да је највећи туристички потенцијал у зимском периоду олимпијска планина Јахорина, али и Козара, Требевић и Равна планина, које су све атрактивније туристима.

- У протеклим годинама на Јахорини су реализована значајна улагања, која су уз, повољан географски положај и број сњежних дана, допринијела томе да ова планина буде раме уз раме са знатно развијенијим зимским центрима и да из године у годину поставља рекорде у посјећености - каже Гашићева.

Она каже да су значајан потенцијал и бањски центри, који биљеже посјете током цијеле године, а не смију се заборавити ни национални паркови, који су посебно занимљиво љубитељима природе и адреналинских спортова, нити занимљиву понуду коју нуде градови Требиље, Бањалука и Вишеград са Андрићградом.

Гашићева да је навела да је пројекат туристичких ваучера помогао у очувању туризма и промовисању домаћих дестинација, те да је од 15. јуна издато више од 28.500 ваучера.

Она је навела да ће Министарство наставити промовисати домаће дестинације, те да је план да се ове године донесе закон о измјенама закона о туризму, кроз који ће се додатно уредити ова област.

- У плану је и доношење стратегије развоја туризма за наредни седмогодишњи период. Сви смо усмјерени на то да превазиђемо посљедице које је у туризму и цјелокупној привреди изазвала и још изазива пандемија вируса корона - истакла је Гашићева.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: