Ministarstvo prosvjete: Netačne tvrdnje iznesene na portalu "moja Hercegovina" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ministarstvo prosvjete: Netačne tvrdnje iznesene na portalu "moja Hercegovina"

Datum:06.02.2021.

Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da nisu tačne tvrdnje iznesene na portalu "mojahercegovina.com" u tekstu pod nazivom "Ministarka Trivić za hotelski smještaj i turističku agenciju odobrila 10.000 KM", te najavilo da će zbog iznošenja neistina zaštitu prava tražiti putem tužbi.
 

Iz Ministarstva su naveli da apsolutno nije tačna tvrdnja u kojem taj medij navodi da "iako je u Republici Srpskoj još u martu 2020. godine prekinuta nastava u svim osnovnim i srednjim školama zbog pandemije korona virusa, a nastavnici i đaci su preko onlajn nastave nekako uspjeli da završe školsku godinu, ministarku Trivić i njene najbliže saradnike čak ni tadašnje najrigoroznije epidemiološke mjere nisu spriječile da obiđu Trebinje, Foču, Višegrad, Bijeljinu, Pale, Rogaticu....

Nije tačno ni da je "u svim navedenim mjestima ministarka koristila usluge hotelskog smještaja na račun budžeta Republike Srpske", navodi se u demantiju.

U tekstu se navodi i da su "hoteli i moteli u kojima se `bila bitka` za poboljšanje položaja prosvjetnih radnika i napredniji obrazovni sistem u vrijeme korone, između ostalog bili hotel `Zelengora` u Foči, `Andrićev konak` u Višegradu, hoteli `Leotar` i `Central park` u Trebinju, `Bat hotel` u Palama, `Đukić` u Bijeljini....

Iz Ministarstva demantuju da napisano da "način na koji je ministaka Trivić pomagala prosvjeti i kulturi Republike Srpske 18. septembra prošle godine u hotelu `Sunce` u Neumu, takođe nije poznat".

Ministarstvo je navelo da ministar Natalija Trivić u 2020. godini nikada nije koristila usluge hotela na pomenutim destinacijama, osim posjete /jednog noćenja/ u Trebinju pred početak školske godine zbog obilaska škola na toj regiji i pripremi pred početak nastave u vanrednoj situaciji izazvanoj virusom korona.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ističe da svi ostali nabrojani hoteli na ostalim navedenim destinacijama Trivićevoj nisu poznati i nije ih ni službeno ni privatno posjećivala.

- Ne razumijevajući, niti ulazeći u razloge i namjere redakcije `Moja Hercegovina` da tendenciozno, neistinito i populistički diskredituje Ministarstvo prosvjete i kulture, te lično ministra Nataliju Trivić, zahtijevamo da se ovaj demantij objavi u cjelosti na navedenom portalu - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Ministarstvo prosvjete i kulture zbog ovakvih i sličnih neistinitih i tendencioznih objava, koje objavljuju kako pojedini mediji, tako i pojedinci, zaštitu prava tražiti putem tužbi za klevetu u pravosudnim institucijama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: