Nema popuštanja mjera u Srbiji | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nema popuštanja mjera u Srbiji

Izvor: RTRS | Datum:09.02.2021.

Krizni štab odlučio je da postojeće mjere za prevenciju širenja virusa korona ostaju na snazi.
 

Nakon sjednice epidemiolog Predrag Kon je saopštio je da mjere ostaju na snazi.

Kon tvrdi da nije bilo ni govora o popuštanju mjera.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar danas je bio izričit da se mjere ne poštuju dovoljno i da je to, kaže, svima jasno, s obzirom na rezultate koji se bilježe.

Struka ukazuje da je i dalje potreban oprez, jer su brojevi oboljelih i hospitalizovanih i dalje visoki, te da je još rano za popuštanje mjera.

- Razumijemo da su ljudi u uslužnim djelatnostima pogođeni, ali nije trenutak za popuštanje mjera. Hajde da makar imamo trocifren broj zaraženih, pa da razgovaramo o relaksiranju - rekao je za Blic Branislav Tiodorović.

Sa druge strane, zamjenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je juče da će na sjednici, u ime Grada, beogradskih privrednika i PKS, predložiti da se radno vrijeme ugostiteljima produži do 22.00 časa, kao i da im se dozvoli da emituju muziku i poslije 17.00 časova, do vremena dozvoljenog za rad objekata.

Takođe, predložiće i da se dozvoli da u zatvorenim objektima bude prisutno više od 30 ljudi, pod uslovom da je obezbjeđen prostor od četiri metara kvadratnih po jednoj osobi.

On je nedavno za TV K1 rekao da se u Srbiji već sprovodi vakcinacija i nema dramatičnog skoka u broju zaraženih virusom korona, kao i da je država uspjela da nađe mjeru između rada privrede i zaštite zdravlja, te očekuje da će radno vrijeme biti produženo.

Lončar: Mjere se ne poštuju dovoljno

Epidemiološke mjere se ne poštuju dovoljno i brojke to pokazuju, konstatovao je danas Lončar, uoči sjednice Kriznog štaba.

Lončar je novinarima u Institutu "Torlak", gdje se revakcinisao, rekao da će na sjednici Štaba biti analizirana trenutna epidemiološka situacija.

- Mislim da se mjere ne poštuju dovoljno. Svima je jasno ako imamo ove rezultate da se mjere ne poštuju - istakao je Lončar.

On je zamolio na građane da se ne opuštaju, jer, kako je rekao, treba još vremena da se dođe u "bezbjednu zonu".

Lončar je posebno apelovao na sve da se ne opuštaju nakon primljene prve doze vakcine, jer nisu odmah zaštićeni.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: